Som un grup d’estudiants de quart curs de periodisme de la Universitat de Vic (Barcelona) que estem elaborant un projecte d’investigació sobre la Banca Ètica.

El nostre propòsit, des d’un punt de vista periodístic, és donar a conèixer com està constituït aquest sistema bancari alternatiu i a què es dedica.

Estem realitzant entrevistes a bancs pioners en la banca ètica (centrant el nostre interès en el treball realitzat per Triodos Bank, i no descartem ampliar-lo amb altres projectes bancaris com Coop57 i Proyecto Fiare en un futur), a empreses finançades per aquest tipus de banca, així com a professionals d’economia i professors d’universitat. També volem tenir en compte la opinió de la població i per això hem pensat fer una enquesta als habitants de Vic, així com propiciar la participació dels nostres internautes formulant preguntes i deixant que ens comenteu en les nostres plataformes d’Internet (Facebook, Twitter, Vimeo i WordPress). Per tant, la nostra intenció és apropar i donar a conèixer aquesta nova tècnica econòmica, i per altra banda, comprovar si les bones maneres de fer que anuncien aquests tipus de bancs són reals. És realment la Banca Ètica tant ètica com predica? Estem davant d’un tipus de finançament pur, sense interessos comercials i sense ànim de lucre, o és només una tècnica de màrqueting per aconseguir inversors? Amb la nostra investigació intentarem resoldre aquests dubtes i d’altres que ens plantegem cada vegada que sorgeix un nou tipus d’empresa.

Amb l’obertura d’aquest bloc, pretenem crear un debat en la opinió pública i una interacció amb els internautes, a través del qual podrem conèixer les vostres opinions respecte aquest tema. Sempre que ho desitgeu ens podeu fer arribar les vostres inquietuds, dubtes, preguntes que us agradaria fer a les persones que entrevistem, propostes, etcètera.

Tots sereu ben rebuts si voleu participar en el nostre projecte.

¿Quénes somos?

Somos un grupo de estudiantes de cuarto curso de periodismo en la Universidad de Vic (Barcelona) que estamos realizando un proyecto de investigación sobre la Banca Ética.

Nuestro propósito, desde un punto de vista periodístico, es dar a conocer lo que es, y a lo que se dedica este nuevo tipo de financiación bancaria.

Estamos realizando entrevistas tanto a Bancos pioneros en la banca ética (centrando nuestro interés en el trabajo realizado por Triodos Bank), como a empresas financiadas por este tipo de banca, así como profesionales en economía, profesores de universidad y gente de la calle. Con esto, lo que pretendemos es acercarnos un poco y dar a conocer estos nuevas técnicas económicas así como queremos asegurarnos de que lo que realmente se dice, se cumple. ¿Es realmente la Banca Ética, tan ética como se dice? ¿Estamos ante un tipo de financiación pura, sin intereses ni ánimo de lucro, o es solo una técnica de marketing para conseguir aliados? Resolver estas dudas que se presentan cada vez que surge un nuevo tipo de empresa, es lo que intentamos con nuestra investigación.

Con la apertura de este blog, pretendemos crear un debate, una interacción con los lectores,  en el que conocer algo más sobre vuestras opiniones respecto a este tema. Podéis presentarnos vuestras dudas o intereses relacionados con el tema, vuestros conocimientos, etc.

Todos sois bienvenidos a participar en nuestro trabajo.

 

Contacte

Ens podeu trobar al facebook d’Investigación Alternativa, on podeu comentar les nostres publicacions i compartir-les amb els vostres contactes. També ens podeu seguir al nostre canal de Twitter a través de @IAlternativa. Una altra plataforma interactiva que utilitzem és un canal a Vimeo, on pengem els vídeos que veieu a la web.

Si teniu qualsevol dubte o crítica de la pàgina web, o voleu fer-nos una consulta, podeu escriure’ns a l’adreça electrònica investigacionalternativa@hotmail.com.

Anuncios